сряда, 28 февруари 2018 г.

Тиква, кестени и още нещо
Както в повечето християнски държави, в Италия също празнуват Хелоуин – денят на Все светии. Традициите не се различават особено от тези в англоговорящите страни, откъдето става популярен празникът – страшни костюми за малки и големи, тиквени фенери и, разбира се, богати трапези.
Не може да се каже, че има специално ястие, което всички италианци традиционно приготвят за Хелоуин. Със сигурност обаче не изпускат и този повод да заредят трапезата с изкусителни гозби. Досещате се сигурно, че те включват характерните за сезона тиква и кестени. Досещате се сигурно и че има нещо по-специално. М, да, трюфел!
Миглена Джорджи – управител и вдъхновител на Forno Cipollini – подбра да Ви представи 8 уникални ястия, които италианците приготвят по това време на годината,с тиква, кестени и трюфел.

  1. Ориз с тиква и спек  - Risotto con zucca e speck
  2. Равиоли пълнени с тиква със сос от горгонзола – Ravioli di zucca con gorgonzola
  3. Талиолини с трюфел – Tagliolini con Tartufo
  4. Яйца на очи с трюфел – Uova in camicia con tartufo
  5. Задушен спанак с масло и трюфел – Spinaci al vapore con tartufo
  6. Яхния от диво прасе и кестени – Spezzatino di cinghiale e castagne
  7. Нечи (палачинки от брашно от кестени) с рикота – Necci (frittelle di farina di castagne) con ricotta
  8. Супа от тиква – Zuppa zucca (какво име само!)
Рецептите зависят от района на Италия, в който се приготвят и най-вече от настроението и вдъхновението на Lo chef! Нашият съвет – експериментирайте!
tagliolini con tartufo
А , онези от вас, на които вдъхновението в кухнята така и не им идва, навъртайте се около Forno Cipollini на пл. ЖурналистМиглена ще Ви очаква. Заръчала е на Маестро Грассо да Ви изкуши със Супа от тиква и Талиолини с трюфел!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации