понеделник, 26 февруари 2018 г.Община Пазарджик иска да прекрати договора за концесия на паркинг с Гинка Върбакова, станала известна като купучав на ЧЕЗ.
Кметът на Пазарджик Тодор Попов е внесъл предожение за прекратяване на договорите за ползване на два от шестте отдадени на концесия паркинги в града, съобщи Дарик.
Една от фирмите на Гинка Върбакова – „Грийн Билдинг БГ“ ЕООД, е концесионер на един от тези паркинги.
„Бивши хали“ е най-големият обществен паркинг в областния център, с 45 места. Отдаден е на концесия срещу месечен наем от 4800 лева месечно на частното дружество през септември миналата година.
При подписване на контракта дружеството на Върбакова е поело ангажимент да направи инвестиции за 50 000 лева и да разкрие четири нови работни места. Собственичката притежава и фирма „Риал Стейтс“, станала скандално известна през 2008 година след построяването на соларен парк край село Априлци, заради който бе изсечена дъбова гора.
Вторият паркинг, за който се иска прекратяване на концесията, е с 12 места, а наемът му е 1200 лева. Ползвател е една от бизнеспартньорките на Върбакова – Екатерина Марчокова-Стоянова. Справка в Търговския регистър показва, че тя е или е била доскоро в ръководството на фирми, чийто собственик е Върбакова или има участие в тях – “Диана хънт“ ЕООД, „Улер 2009“ ЕООД, „Инерком“ ЕООД, „Инеркомгруп“ ЕООД, „Солар грийн енерджи“ АД и други, посочва Дарик.
Според текста на предложението, прекратяването на договорите е по взаимно съгласие. И понеже след отдаването на обектите под наем са съкратени служители от общинското мероприятие „Паркинги и охрана“ сега възстановяването на статута на двата паркинга е невъзможно, се казва още в предложението на Попов. Единствената възможност е преобразуването на два обекта в места за краткосрочно паркиране „Синя зона“. За „Бившите хали“ се предлага това да стане от 1 април, а за „Иван Вазов“ – от 18 март.
Очаква се Общинският съвет да разгледа предложението на 28 февруари.
/Бербим.инфо


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации