неделя, 18 март 2018 г.


България изпревари Сирия по смъртност! А в Сирия има война.
Това е много тревожна тенденция, която от година на година се задълбочава. България беше на 19 място в световната статистика по внезапна и неочаквана смъртност, а сега сме вече сме на рекордното шесто място и то изпреварили  Сирия.
Според официалните данни у нас, 12 души на 100 000 са склонни към самоубийство. Това каза по Нова телевизия проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. Цифрите показват, че за 10 години в у нас  са се самоубили цели 11 000 души, по 6000 човека всяка година правят  опит да сложат край на живота си. От тях около 1600  годишно успяват. В България по 16 души на ден правят опит за самоубийство. Това означава, че на всеки час и половина  някой прави опит да сложи край на живота си,  а по  5 души от тях успяват,  твърди  професорът.
Ученият разкри и  че България е шампион и по детски самоубийства.  60 деца сами слагат край на живота си  на година. „Най-малкият самоубиец е 5-годишно дете от пловдивско. В  групата между 15-25 години самоубийството е втората причина за смъртност у нас”, каза още потресаващи данни професорът.
Той не анализира какви са причините за това, но подобни тенденции има предимно в политически и социално нестабилни държави.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации