сряда, 7 март 2018 г.


Ако адът е на земята, едно от тези места по света със сигурност го е приютил. Става въпрос за селекция на най-охраняваните и строги затвори, където лишението от свобода са извършили толкова тежки престъпление, че за тях храната е рядък лукс, а условията са брутални. Вижте къде да не попадате и в най-лошия си кошмар:
 1. Диарбекир, Турция
"Диарбекир" се намира в Югоизточна Турция и е построен през 1980 г. Той събира най-жестоките престъпници на турската нация. Затворът не само е известен с физическо мъчение, което се прилага на лишените от свобода, но и с причиняването на психическа болка.
2. Сабанета, Венецуела
Сред най-бруталните изправителните учреждения в Южна Америка е затворът "Сабанета". Вътре "беснеят" стотици заболявания, а за болните затворници не се полагат никакви здравни грижи. Инструментът за изтезания в този затвор е пълното игнориране на нуждите на затворниците.
3. Затворът "Florence Supermax", САЩ
Той се намира в Колорадо и в момента има 439 затворници. Затворът е открит през 1994 г. и също така е известен като Алкатраз на Скалистите планини. Благодарение на пълната изолация много от затворниците правят опит за самоубийство.
4.Тадмор, Сирия
В пустинята на Сирия се намира затворът Тадмор. Той е на около 200 км от Дамаск. Президентът Хафез ал-Асад нареди вътре да бъдат екзекутирани 2400 затворници. Затворът веднъж е затварян през 2001 г., но отново е отворен през 2011 г.
5. Caradnuri, Бразилия
Отворен през 1920 г., Carandiru е разположен в Сан Пауло, Бразилия. Той е закрит през 2002 г.  Известен е със случилата се там масова безредица и масово клане от 1992 г.
6.  Bang Kwang, Тайланд
Той се смята за един от най-лошите затвори в Далечния изток.  Мъченията на затворниците са ежедневие.
7. Gitarama, Африка
Централният затвор Gitarama в Африка е известен с това, че за да останат живи на затворниците им се налага да ядат един от друг. През 1990-те години, той помещава близо 7000 затворници като първоначално е бил проектиран да побира само 400 затворници.
8.  Rikers Prison Island, САЩ
Централният затвор в Ню Йорк е Rikers Prison Island. Той е популярен с това, че в него работа намират най-бруталните пазачи в целите Американски щати.
9. San Juan de Lurigancho, Перу
Тук своите присъди излежават 7000 затворници, като е построен само за 2500. Освен, че е пренаселен е един от тези, в които има най-много заболели затворници.
10. Сан Куентин, САЩ
Един от най-старите щатски затвори в Калифорния е Сан Куентин. Отворен е през 1852 г. и разполага със собствена газова камера. До момента над 4000 души са били убити в нея.
11. Алкатраз, САЩ
Един от най-известните затвори в света - Алкатраз е разположен в Сан Франциско, Калифорния. За това място се твърди, че е с най-тежък режим за лишените от свобода.
12. Stanley Prison, Хонк Конг
С максимална сигурност на съоръжение, затворът е построен през 1937 г.  и е обитаван от около 3000. В него се позволява смъртното наказание - тук са били екзекутирани повече от 600 затворници.
13.  Prison Butyrka, Русия
Той се намира в Москва и е известен с прекомерната си пренаселеност, понякога 100 затворници са поставени в една единствена килия. СПИН и туберкулоза са изключително често срещани заболявания в затвора. 
14.Kamiti Maximum Security Prison, Кения
Холерата и пребиването до смърт са ежедневие в този затвор в Кения.
15.  Attica Correctional Facility, Ню Йорк
Известен е с бунта, в който около 2200 затворници взеха 42-ма членове на персонала като заложници през 1971 г. По-късно стана ясно, че 39 души са загинали, включително 10 души от персонала.

Източник:http://kanal3.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации