сряда, 14 март 2018 г.

Кметът на Димитровград Иво Димов разказа пред камерата на novini.bg как се развива най – младият град в България и в Европа и как той чрез своя хъс и заряд успя да върне града на икономическата карта на България. Димов е втори мандат градоначалник на Димитровград. Пред novini.bg той разказа, че е трябвало да решава доста проблеми, които дълго години са били неглижирани , за да може максимално бързо да върне града на икономическата карта на България. „Въпреки че сме отличници по усвояване на евросредствата, те и добрата инфраструктура са без значение, ако младите хора не остават в града. А това може да се случи, ако има сигурност, нови работни места“, заяви Димов. „В последните две години обаче е факт връщането на Димитровград на икономическата карта. В момента в града инвестират водещи компании и в следващите години се очаква да има сериозен ръст в региона. На правилния път сме, за да променим града“, категоричен е кметът. Димитровград е пресечна точка на няколко важни коридора, напомни още Иво Димов и заяви, че се прави всичко възможно да се подобри начинът на живот на димитровградчани. „Важен приоритет за мен и екипът ми е да обвържем нуждата на бизнеса с образованието“, съобщи градоначалникът. Иво Димов разказа и как градът работи за привличането на повече туристи. По думите му, Димитровград има с какво да се гордее, независимо че е един млад град. Цялото интервю с Иво Димов може да видите ТУК.

Прочети повече на: https://www.novini.bg/news/472264-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D1%85%D1%8A%D1%81-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B4-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0.html

Европа е едно от местата, където можете да видите някои от най-красивите, интересни, стари и големи сгради в света. Почти всяка столица на континента предлага невероятно разнообразие от такива. Но в същото време – тук са приютени и някои от най-големите архитектурни недоразумения в историята. Сгради, толкова грозни и шантави, че те стават изключително популярни и интересни за туристите. Вижте 8 от най-добрите примри за такива.
Националната библиотека на Косово
Хората от Косово са се опитали да направят нещо интересно и оригинално, което да смае посетителите на библиотеката (на снимката горе). Бихме казали обаче, че не им се е получило особено добре. Тази библиотека прилича на затвор, а не на място за знание и книги. Сградата е построена през 1982 г. от хърватски архитект.
Торе Агбар, Барселона

Този небостъргач се е превърнал в една от антизабележителностите на иначе магическата Барселона. Построен е в периода 1994-2004 г. в модернистичен стил от френския архитект Жан Нувел. Висок е 144,44 метра и има 33 етажа. Признат е за една от най-грозните нови сгради в Европа. Не само, че формата му, явно умишлено, напомня фалос, но и той стърчи като тумор в града. Липсата на други високи сгради в пряка близост около него, карат този небостъргач да изглежда още по-странно. Абсурдно е и колко не се вписва той в цялостната атмосфера на един от най-красивите и исторически градове в света.
Edificio Miador

Друга нелепа сграда в Испания, този път намираща се в Мадрид. Единствената ни асоциация е за играта „тетрис“. За онзи момента в нея обаче, когато толкова си сбъркал подреждането на фигурките, че знаеш, че краят ти е близо. Цветово и архитектурно сградата сигурно е звучала добре на хартия, но на практика е изумяващо абсурдна. Разработена е от холандски и испански архитекти и представлява жилищна сграда със 156 апартамента. Отворена е през 2005 г. и е висока 63,4 метра.
Радио сградата в Братислава

Поредната социалистическо недоразумение. Соц архитектурата продължава да ни смайва със своята очевидно умишлена отблъскваща природа. Тази сграда представлява оформена отдолу нагоре пирамида, което звучи наистина интересно, но на практика е ужасно. Проектът започва през 1967 г. Сградата е 80 метра на височина и разполага с 522-местна концертна зала с голям концертен орган. Започва радио излъчването през 1985 г. Като се има предвид колко красив е историческият център на Братислава, тази сграда също е голяма нелепица.
Torre Velasca, Милан

Италия – страна родина на красивите неща – мода, спортни коли, римската цивилизация, уникална кулинария, спиращи дъха антични сгради и природни дадености. Италия – родината на Torre Valasca – една от най-грозните сгради в света. Това е небостъргач, висок 106 метра, построен през 1958 г. Има характерна умишлена форма на… гъба. Архитектурата му напомня на лобарската традиция, съставена от средновековни крепости и кули с масивен профил. Формата на тази сграда е резултат от съвременната интерпретация на типичния италиански средновековен замък. През 2011 г. е поставена под закрилата на историческите сгради.
Телевизионна кула Žižkov, Прага
Това е може би най-грозната сграда в света. Представлява шантава телевизионна кула, върху която се изкачват огромни метални бебета. Зловеща и караща те да се чувстваш дискомфортно. Проектирана е от архитекта Вацлав Аулич и структурния инженер Жорж Козак. Отворена е през 1992 г. и висока 216 метра. Изцяло разбираме оригиналния, екстравагантен, авангарден и провокативен замисъл на тази кула. Тя може да е грозна, но е много интересна. Беше ли обаче един от най-красивите исторически градове на планетата място за нея?
Катедрала Метрополитън, Ливърпул

Който е обикалял Великобритания знае, че тази страна е приютила някои от най-красивите сгради в Европа. Затова и не можем да разберем идеята на това недоразумение, появило се в Ливърпул. Тя е седалище на архиепископа на града. Сградата е завършена през 1962 г. На нас по-скоро ни прилича на седалище на Саруман.
Комплекс Больонинген, Холандия

Този зловещ комплекс от балони е построен като експериментални къщи в холандския град Ден Бош, родния град на Йеронимус Бош, художник от 15-ти век, известен със своите кошмарни картини.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации