неделя, 18 март 2018 г.


Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.
Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор". Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.
"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.
На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон за трагичната участ, която следва.
"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.
"Ако не знаете идете в село Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се тези бедни хора какво ще ядат днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.
На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!".

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации