събота, 17 март 2018 г.


Ценете животните. Те наистина са наши братя.
Шейла Марш работила на хиподрума Хейдък-парк от 21 години.
Конете винаги са играли важна роля в нейния живот – особено Бронвен, който Шейла отгледала и обичала от малък. Те били заедно почти 20 години.
За съжаление, на възраст от 77 години на жената бил открит неизлечим рак. На смъртния си одър тя имала едно-единствено желание: още веднъж да се види с любимия кон Бронвен.
Здравето на Шейла се влошавало с всеки ден и дъщеря й Тина Марш се обърнала за помощ към служителите на болницата в Уигън, където тя лежала.
Медиците с готовност откликнали и казали, че могат да осъществят последното желание на умиращата.
Санитарите изнесли Шейла на носилка на паркинга, където бившата възпитателка била чакана от всички свои любими коне. Естествено, сред тях бил и Бронвен.
Когато Бронвен се приближил до нея, Шейла била “на седмото небе”. С последни сили тя прошепнала името на коня, а Бронвен допрял нос до бузата й. По думите на Тина:
“Мама говореше трудно в своя последен ден, но ясно повика Бронвен по име и го помоли да я целуне”.
Бронвен се навел и целунал нежно Шийла на прощаване.
трогателна среща
При вида на тази трогателна картина Тина не могла да сдържи сълзите си.
“Разплаках се и всички медицински сестри също плакаха. Тя получи утешение, това беше толкова прекрасен момент! Тя имаше специални отношения с Бронве. Тя се грижеше за него 18 или 19 години от тогава откакто Бронвен беше на 7. Това докосна всички нас, това беше много важно”.
Поразително е колко силни чувства възникват между живите същества. Изглежда, че живеем заради тези, които са ни в сърцето и тази душевна близост не знае граници. Очевидно Шейла е нямало как да си отиде без да се сбогува.
Вижте трогателната им среща:

webmiastoto.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации