събота, 21 април 2018 г.


26  годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът е току що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който екип от журналисти откри складирани домашно направени туршии.
Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията.
Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на „Кремиковци” около година.
Фирмата, купувач на комбината „Кремиковци”, е препродадена и накрая се оказва собственост на офшорка, регистрирана в рая на скритата собственост Британски Вирджински острови.
5 години след коронясването си за шеф на най-голямото предприятие в България Варнаджиев няма нищо общо с „Кремиковци” и с какъвто и да било бизнес, а някои издания твърдят, че той е в неизвестност.
Екипът потърси Лъчезар Варнаджиев на адреса му в Белене.
“Надин” е фирмата, която стои зад покупката на „Кремиковци” преди 5 години. Преди да бъде поставен като собственик, Варнаджиев работи за компанията. Брат му Павел Варнаждиев също за кратко става собственик на фирма, работеща с “Надин”, за което по-късно е арестуван и обвинен за данъчни измами, ощетили държавата с 16 милиона лева, а в момента чака присъда.
Търсим Павел Варнаджиев, брата на бившия собственик на „Кремиковци”, на адреса му в София.
Откриваме обвинения в данъчни престъпления по телефона:
„Знам, че търсите сензации, но има много по-големи сензации от мен. Не са ни използвали за нищо, поне мен със сигурност. Аз нямам никъде нищо, брат ми също. Мен като разследващ журналист може да ме проверите, че в периода 2010 – 2011 г., ме няма в България”.
Адвокатът на брата на бившия собственик на „Кремиковци” отказва среща с нас:
„Брат му беше забъркан, господине. Брат му го забъркаха. Варнаджиев не е бил служител на „Надин”, не е работил в „Надин”. Той е бил собственик на една фирма за два месеца и предишния собственик е работил с „Надин”. Чакаме съда някой ден да си каже думата и толкова”.
Фиктивният купувач на „Кремиковци” от 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, чиято фирма брои 316 милиона лева за комбината, отказва среща с нас.
Дали 5 години по-късно младежът, изкушил се да изиграе ролята на едър капиталист, съжалява за авантюрата си – Лъчезар Варнаждиев отказва да говори за това.
www.vestnikzora.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации