събота, 21 април 2018 г.


Йорданка Христова имала неприятния навик да не си плаща сметките, жалват се нейни съседи. 74-годишната естрадна звезда най-редовно забравяла да погасява входни такси, да дава пари за ремонт на асансьора, електрическото табло и водопровода, да плаща за чистачка и се налагало нейните комшии да вадят от собствения си джоб и за нея.

Те напълно разбирали звездния ѝ статут, но точно заради това смятали, че трябва да бъде точна и коректна. „Като ходи на участия, едва ли си тръгва, без да ѝ платят? Какво се цигани за жълти стотинки? Разбирам да няма, а тя е богаташка. Нали може да си позволи почивки в Куба и Мексико, защо не си плаща задълженията?“, гневят се нейни съседи. Явно за Данчето тези минимални сметки са последна грижа, но тя била собственик на 2 апартамента, а и в двете жилищни кооперации домоуправителите не можели да излязат на глава с нея.

Там, където в момента певицата живеела, можело по-лесно да бъде открита и заставена да плати, но в гарсониерата си в столичния квартал „Света Троица“ изобщо не се вясвала. Обикновено натрупвала по над 300 лева задължения, а комшиите нямали нейни координати и се молели някой ден просто да намине. Христова, която обича да прекарва зимните месеци на топло в любимата Куба, никога не била живяла в гарсониерата, признават обитателите на блока. В началото на 80-те години на миналия век певицата получила жилището, тъй като наблизо родителите ѝ имали някога къща, която била отчуждена. Но по онова време Йорданка вече била звезда и не можела да се завре в маломерна панелка.

В жилището още от онези времена имало хора под наем, които плащали редовно сметките си. После обаче Йорданка спряла да приема наематели, защото там се нанесла сестра ѝ Лили. Преди близо 4 години обаче каката на Данчето духнала за САЩ, където живеела и до днес. Оттогава кракът на Христова не бил стъпвал в панелката, а пощенската ѝ кутия преливала от фактури за ток, вода и парно. Всъщност певицата, подобно на заклетата си врагиня Лили Иванова, никога не се грижела сама за битовите си разходи.

Финансите ѝ управлявал нейният братовчед, защото нея хич я нямало с цифрите и всеки можел спокойно да я преметне. Лили пък е поверила тази важна работа на лична счетоводителка, която е единственият човек, който знае колко милиона всъщност притежава примата.
 
http://retro.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации