събота, 12 май 2018 г.

България е сред най-безопасните за пътуване и туризъм страни в Европа, само дето не се казва България, а Сърбия! Това „гениално“ прозрение направи британският сайт Express.co.uk, под чиято шапка са Daily Express и Sunday Express.
То бе гарнирано с още по-гениални „познания“ по география, конкуриращи дори тези на Черната Златка във „ВИП брадър“, пише столичен ежедневник.
Буквално ден преди поредицата кървави атентати да разкъсат Брюксел вчера медията публикува полезен текст под заглавието „How safe is your holiday?“ („Колко безопасна е екскурзията ви?“), базиран изцяло на опасността от терористични атаки.
За да улесни читателите, сайтът публикува и карта. На нея страните с най-ниска степен на опасност са оцветени в сиво. Тези с потенциална опасност, но без каквито и да било конкретни причини за тревога – в жълто. Държавите, които са под обща тревога, но все пак не е необходимо да стъпвате като на пръсти в тях – в оранжево. А страните, където опасността от терористични атаки е изключително голяма – в червено.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации