сряда, 30 май 2018 г. 28-годишната Стефка Димитрова даде живот на близначета в столичната болница „Шейново“ и ги дари с имената Салмонела и Аналгин. Журналисти от сутрешните блокове на всички телевизии се стекоха в родилното, за да искат обяснение на жената защо е избрала тези нетрадиционни имена за своите отрочета.
„Винаги съм страдала от обикновеното си име“, сподели Стефка. „Исках нещо по-разчупено за децата си. Нещо по-така, ако ме разбирате. Служителите в НОИ да се затрудняват като им попълват формулярите. А не да гледат презрително, защото си Стефка или Иван“, каза младата майка.
От „Съдебен спор“ потърсиха за коментар дядото на близначетата, който, естествено, е сърдит, че нито едно от децата не носи неговото име и ще съди дъщеря си.
„Дъщеря ми винаги е била опака. Казах й, че ако не кръсти поне едното Евстати, ще ги лиша от наследство, но въпреки това тя се отрече от фамилия Димитрови и кръсти внуците ми с тези проамерикански имена. Няма и да видят семейната панелка в Люлин.“, възмути се на телевизионния екран Евстати Димитров.
На това изказване включената директно от родилния дом в студиото на „На кафе“ майка отговори така:
„Баща ми винаги ми е създавал главоболия, като не ме пускаше на дискотека. А Аналгин-а ги е решавал. Считам за по-редно детето ми да носи името на това лекарство. Ще наричам малкия „Аналчо“. А Салмонела просто звучи като име на фея от приказка“.
Не можахме да открием за коментар бащата на бебетата, тъй като Стефка е забременяла инвитро от скандинавски донор след десетгодишни неуспешни опити да зачене от истински скандинавец.
*Текстът е художественица измислица. Плод на въображението на автора. Умишлено невярна информация.
www.chr.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации