сряда, 18 юли 2018 г.


/Поглед.инфо/ Зенитният ракетно-артилерийски комплекс „Панцирь-С1“ - това е ЗРАК с малък радиус, разположен на гъсенично шаси, колесно шаси на камион или поставен стационарно. Този ЗРАК управляват двама или трима оператори. Агрегатът е наистина иновационно изобретение и гордост на руската военна промишленост.

Противовъздушната отбрана (ПВО) се осъществява автоматично или с оръдия, или с управляеми ракети. Последните имат радиокомандно насочване, а също инфрачервено или радиолокационно следене.
Този агрегат е създаден за защита на обекти от въздушно нападение. Той може да унищожи каквото и да е: въртолет, самолет, дрон, управляема авиационна бомба и даже балистична ракета. При това времето за реакция на този ЗРАК е 5 секунди. Трябва ли да се учудваме, че в света няма аналози на „Панцир“?
И не е за учудване, че ученията, които бяха проведени неотдавна завършиха с това, че „Панцир“ унищожи условния противник на неподготвена местност. Целта беше открита, идентифицирана и унищожена.
Впрочем руската военна техника изобщо се отличава с ефективност на работата и уникални нововъведения. При това военният бюджет на страната с всяка изминала година става все по-малък, а държавните поръчки за отбраната се изпълняват в срок.
Не може да се каже същото, например, за американските колеги, които изразходват за военни разработки по 700 млрд. долара, но техниката им изостава от руската: самолетите F-35 не могат да долетят да целта си и се запалват, а ЗРК на РФ могат да нанесат ущърб на всеки американски кораб и това признават даже военните експерти на САЩ.

Превод: М. Желязкова


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации