неделя, 29 юли 2018 г.


Много от вас вероятно са забравили едно от возилата произвеждани в България. Спътника в ергенските години на доста народ непридирчиво препускаше в облак прах и дим по поля и шосета и гордо го наричаха Мотопед Балкан който обаче разлика от по-големия си едноименник разчиташе само на 49сс, но това не му пречеше да се перчи с двама яхнали го младежи с дамаджана в ръка и китара на гръб. 


Доста от вас знаят различни истории свързани с него за това няма да се спираме на тях а днес ще видите какви трансформации може да претърпи легендарното балканче чиято единствена алтернатива е вечно търсещия дух на изобретателя. Сега вместо двата клипа да са между абзаците на текста за по-разбираемо, се налага да са най-отдоле и да съкратя част от текста като несвързани бръщолевици. За това ще обясня на кратко:

На първия клип се вижда ново и двойно по-мощно возило което с своите 100 кубика влиза в категорията "Матор", което за нищо неподозиращия полицай на вид е старото балканче но ако му туриш плуг отзад може и нивата да овършее. И така - два цилиндъра, два карбуратора, два кюнеца - какво ти още требе..... И-е-е-е! 

А втория е още по-интересен - мотора на бъдещето, електрически! Натоварен със самар акумулатори виждате как тихия звяр от прашните селски пътища  /щото там полицаи нема/ върти гуми на място. Това което се чува като линейка не е бибитката, а ограничителя на скоростта /не, не лети :))/, който следи акумулаторите и подава звуков сигнал за превишаване на мощността.

Предварително искам да кажа че въпросното возило не е спряно от производство и който иска да се запознае с него може да погледне ревюто от третия клип, но държа да предупредя че за масовия потребител се предлага само "бензинка". Въпреки всичко е запазено едно от основните предимствата на легендата-всъдеход, забележете как в превюто споменават че не само шосеен а става и за офроуд.


На пожелалите го - Честито.   

Автор: zax 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации