сряда, 8 август 2018 г.


Студената война в общи линии представлявала следното: непрекъснато състезание и надлъгване между Русия и САЩ. Цяло чудо е, че човечеството е преживяло всички тези войни. Ето някои от най-смайващите неща, които Съветският съюз е причинил на хората:

№1 Сталин изпратил 6000 души на „Канибалски остров”. 
СССР
Да, той наистина си е направил такъв… През 30-те години на миналия век обикновените руснаци започнали да се съпротивляват срещу комунистическия режим. За да спре надигащото се недоволство, Сталин създал „Канибалски остров” През 1933г. над 6100 души, класифицирани като „остарели елементи” (странно название за хора, осъдени на смърт) били изпратени на остров Назино в Сибир. 27 от тях загинали по време на пътуването. Всеки, който се опитвал да се измъкне, ставал обект на военно преследване на пазачите. На острова нямало никакви животни и растения, съответно – никаква храна. Не минало много време преди затворниците да започнат да се изяждат един другиму.

№2 КГБ използвали кастрацията като метод на преговаряне
СССР
През 1985г. няколко членове на иранската групировка „Хизбула” отвлекли четирима съветски дипломати, за да принудят Москва да окаже натиск на Сирия, която пък възнамерявала да убие Шия Мюслимс. Реакцията на Русия била категорична – не само, че исканията на терористите нямало да бъдат изпълнени, но им дали ултиматум да се извинят преди да започнат масови убийства. „Хизбула” неразумно сметнали, че думите на СССР са блъф и убили един от дипломатите – Аркадия Катков. КГБ решили да отвърнат на огъня с огън и отвлекли няколко от членовете на „Хизбула”. Сигурно си мислите, че последвали преговори и размяна на заложници. Не! Руската разузнавателна агенция изпратила на „Хизбула” отрязаните гениталии на заложниците си и снимка на мъж, застрелян в главата. Терористите незабавно освободили руските дипломати.

№3 Комунистическият режим убил и арестувал стотици учени, защото не били съгласни с плановете на властта 
СССР
Десетина години след формирането на Съветския съюз Йосиф Сталин се срещнал с Трофим Лисенко – учен, чиято теория била, че комунизмът е естественото състояние на природата. Лисенко не вярвал в естествения подбор. Той твърдял, че животните и растенията работят заедно и се трансформират, за да създадат възможно най-съвършената версия на света, точно както в комунизма. Според него, това е причината един вид растение да се превърне в друг (като пшеницата и ечемикът). Той твърдял, че животните някои път може да родят различен вид животно, защото в природата не съществува понятието „вид”. Сталин бил впечатлен от тези теории, затова ги представил пред официалната научна доктрина на СССР. Всеки, който се противопоставял на тях бил или арестуван, или екзекутиран. В крайна сметка около 3000 биолози загубили работата и живота си, защото се осмелили да предположат, че едно куче не може да роди котка, дори и да иска.

 №4 СССР установил, че всеки, който не харесва комунизма е „ментално нестабилен” 
СССР
На хартия, целта на СССР и на комунистическата власт като цяло, била една: равенство между обществото и никой да няма нечестно предимство. Затова всеки, който се противопоставял на тази утопия, е психически нестабилен. Това било мнението на руските психиатри – те буквално определили несъгласието с комунизма за вид „шизофрения”. Някои от симптомите се изразявали в следните неща: политическа реформа, упоритост, борба за истината.  

От Рени Никифорова

копирано от: https://debati.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации