неделя, 23 септември 2018 г.

Миналата седмица ви разказахме за снимката от дъвки Turbo под номер 44, която отново бе на Porsche, само че на модела 928. Сега ще стане дума за два номера по-напред - снимка, на която се вижда най-необичайното 911. Автомобилът е с каросерия 930, която впечатлява с тип тарга, както и с оригинални прибиращи се фарове в стил Porsche 928.
Работата е там, че на снимката е запечатано Porsche Turbo Targa, доработено от тунинг ателието BB. През 1977 година от този вариант на бял свят се появяват едва няколко екземпляра. BB е "дете" на известния германски конструктор Райнер Бухман. Той е и един от първите, които се захващат с тунинг на Porsche 911 Turbo, а негова любима "играчка" е именно модификацията тарга.
По това време такава версия съществува, макар и много рядка. От 911 Turbo Targa компанията пуска едва 300 бройки. Освен по изменената "муцуна" BB Porsche Turbo Targa се разпознава и по логата на джантите и под задното антикрило. Мощността на 3.3-литровият турбо шестцилиндров двигател е увеличена до 330 конски сили.
Ускорението от място до 100 км/ч става за 4.9 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч. (данните под снимката от дъвките са объркани). Освен Porsche Turbo Targa, тунинг ателието BB доработва и стандартни 911-ки в същата стилистика. Всички автомобили са правени по индивидуална поръчка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации