петък, 12 октомври 2018 г.

Месото е от доброволци, продали телата след смъртта си…
Бихте ли се осмелили да ядете чиния с човешка плът? В Токио е възможно. Там откриха първия канибален ресторант в света, където е възможно да опитате човешка плът. Ресторантът се нарича “Resu Ototo не shokuryohin”, което означава “ядивен брат” и се намира в отдалечен район в центъра на японската столица, но зает от любопитните търси това място.
Според един аржентински готвач, който е станал първият бял човек регистриран да отиде в ресторанта, вкусът на човешката плът е подобен на този на свинското, но с малко по-твърда текстура, въпреки че зависи и от парчето, което опитвате, в случай на човешка плът, най-нежната част е глутеусът. “В края на краищата това е като да се яде свинско месо, в този ресторант те готвят месото с подправки, така че вкусът на месото остава незабелязан”, коментира предметът, който реши да остане анонимен.
Според законодателството, прието от японските закони през 2014 г., е законно да се консумират човешко месо в помещения, посветени на канибализма, при някои много внимателни условия както на санитарно ниво, така и по отношение на произхода на месото.
Порциите в този ресторант имат много високи цени, като могат да струват храна 1,200 €. Това е така, защото месото идва от гарантиран произход, което му позволява да се сервира на вечери. То се купува от хора, които решават да продадат телата си, преди да умрат, за да бъдат консумирани.
Съществуват няколко вида сделки най-често срещани са месечните продажби, което е като получаване на пенсия всеки месец. Сумата която човек може да спечели, като продаде тялото си до този ресторант, може да достигне 30 000 евро.
Подобно високо възнаграждение възниква само ако “донорът” умре млад и използва формулата за плащане към семейството си, при което самият починал не се ползва с парите от продажбата на месото си.
За да се събират хора, които продават месо трябва да се ангажират със специално медицинско лечение, което предотвратява влошаването на състоянието на месото, когато се появи смърт естествено.
Подобни явления се считат за предвестник на апокалипсиса, заедно с други като регистриране на църква на Дявола в САЩ, узаконяването на еднополовите бракове, инцеста и пр.
Какво мислите? Бихте ли могли да ядете в този ресторант?
Източник: //bioguia.es/abren-primer-restaurante-carne-humana-del-mundo/
Превод, Добри Божилов
Менютата варират от 100 до 1000 евро, първият му клиент бил турист от Аржентина0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации