неделя, 25 февруари 2018 г.


Днешните деца едва ли ще разберат къде се крие драмата в това да забравиш да нахраниш Тамагочито си...
Зелда, Нинтендо...? Ако не ви говорят нищо, то значи сте родени през новото хилядолетие. Хората от 20 в. имаха безценния шанс да се докоснат до електронните игри от типа на Нинтендо. Покойният актьор Робин Уилямс беше толкова запален по тях, че дори кръсти дъщеря си на електронна игра. 
Чудото, наречено уолкмен, а по-късно и появата на дискмен - едва ли има по-голямо удоволствие от това да носиш със себе си любимата си музика. 
Размяна на бележки в клас - къде отива очарованието на това да напишеш името на съученичката, в която си влюбен на листче, което да пропътува поне 5-6 чина, докато стигне до нея...А после учителят да те накара да я прочетеш пред целия клас, ако нещо се обърка. Днешните деца имат смартфон, докато децата на 90-те се радваха на ракетки от хартия, миришещи листчета и шпионски бележки в час
Ужас! Вече нямаш място на дискетата! Е, някой може и да смята, че 2 GB са малко, но през 90-те години се радвахме и на 2 MB! А знаете ли, че България е била една от страните топ-производители на дискети? Точно така, заводът край с. Драгор до Пазарджик някога е бил в световния топ 10 по продажби на магнитните дискове памет.
Превъртането на касетка с моливче - ако искаш да чуеш любимото си парче пак, то трябва да покажеш сръчни китки, няма как! Днешните деца едва ли някога ще усетят тръпката от това да превърташ касетка. Безценно!

Вижте и едно изключително забавно видео, за да разберете как реагират съвременните деца, виждайки какъв е бил Интернет през 90-те години!

Източник:http://kanal3.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации