вторник, 27 февруари 2018 г.Страшен скандал е на път да се развихри с един от мобилните оператори у нас и фирма, която предоставя услугата "Секс чатове". Майка на 9-годшино момиченце, което спред нея, е станало жерва на секс тормоз, ще съди двете компании:
"Скъпи приятели, аз съм безкрайно положителен човек и винаги съм се стремяла само да радвам с постовете си в социалната мрежа. Този път, обаче, се налага да ви занимая с нещо сериозно. Нещо, което не ми дава мира и не ме оставя да спя спокойно от няколко дни насам.

Станах жертва на телефонна измама. Разбрах го, когато ненадейно една сутрин услугите ми към мобилния оператор, който използвам, бяха запорирани и получих съобщение за превишен финансов лимит. Аз, ЛОЯЛНИЯТ им клиент от близо 8 години. Обърнах се към офис на фирмата и ми беше отговорено, че нищо не знаят, защото още не виждат фактурата. Звънях на 123, обясних случая и потърсих отговор. Служителката там намекна, че вероятно става дума за секс СМС-и с добавена стойност. НО, потресаващото в случая е, че тези СМС-и са начислени на телефона на дъщеря ми. Точно така, 9-годишната ми дъщеря, според тях, е водила секс чат. След проверка на телефона на детето, се оказа, че съобщенията се генерират сами, изпращат се и се получава отговор, БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ДЕТЕТО или който и да било друг! За минути са натрупани стотици левове. Сметката ми за предходния период е 560 лв., а след нулиране, за броени минути са натрупани още 320 лв. Телефонните номера са ДВА - 144333 и 181888.
В опит да разнищя случая попаднах на десетки постове от други измамени потребители на мобилни услуги от ТРИТЕ мобилни оператора. Схемата е една и съща - посредством рекламни банери, СМС-и с уж потърсен абонамент, който за да прекратиш трябва да върнеш съобщение и се започва... 6 лв. + 6 лв. и т.н.... Хиляди хора ежедневно биват ограбвани, кой с 6, кой с 20, кой с 200 лв. Тези с малките суми вероятно дори няма да обърнат внимание и ще си платят чинно. Останалите, като мен, обаче няма да мълчим. Много от потърпевшите са възрастни, но в моя случай става дума за ДЕТЕ. Дете, което в момента се чувства засрамено, унижено и виновно за нещо, което не е направило!! Дете, което се срамува от това, което е прочело и избухва в сълзи, когато я попитаме нещо по темата... 
Уверявам фирмата, притежател на тези телефонни номера, както и доставчика на услугата, че прокуратурата ще бъде сезирана за тормоз над малолетен, посредством непрекъснато изпращане на съобщения със сексуален характер! Ще подам жалби навсякъде където е необходимо и няма да оставя нещата така! 
Скъпи приятели, МОЛЯ, ако някой може да сподели личен опит с подобен казус ИЛИ знае КОЙ и КАК може да ми помогне в тази битка, пишете ми! Споделяйте поста, за да достигне до повече хора! И пазете децата си..."

Жената публикува и скрийншотове от такива съобщения, като не уточнява, дали това са съобщенията изпращани до дъщеря й или са чатове на други ужилени.
Източник:http://www.glas.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации