вторник, 27 февруари 2018 г.


Цените на произведените тук – родни храни, еднозначно съпоставени със същите на западните щандове винаги са будели недоумение, спорове и възмущение. Но чашата явно преляла, щом будни нашенци обявиха голямата тайна – черно на бяло. Думи и снимките им от веригите в чужбина шашнаха всички в България!
Направената от тях съпоставка е очевидна за това как най-нагло ни лъжат търговците! Вижте и вие – заслужава си! Ще останете без думи!
„Тук всичко е по-евтино, а заплатите в пъти по-големи!“ – са част от думите на гурбетчиите.
Ето какво и как разкриха голямата заблуда за цените на произведените у нас хранителни продукти.
Снимката говори достатъчно, нали. Тя е направена от българин, работещ в Холандия. Очевидно е, че в земята на лалетата родния шоколад „Своге“ се продава на по-богатите холандци на страхотна цена: за 0,37 – 0,57 стотинки, а у нас сами се досещате че цената му удря до 2 лв.  – специално за по-богатите българи. Тази снимка разгорещи и социалните мрежи, но има и още изненади.
Най-евтиния парацетамол струва 0,49 евро, а у нас: 1,87 лв.
Невероятно, но факт! Нали? В най-бедната държава в ЕС купуваме в пъти по-скъпи храни, лекарства и какво ли не, отколкото паралиите в Монако и Люксембург!
Лазаня в топ посещавана верига в Холандия може да се купи за 2,69 евро, а в същата верига у нас – 7,99 евро! Да му се стои на човек още повече у нас!
Да си дойдем на думата и за доходите. Справката от Евростат е категорична за заплатите! Нашите са само 15 пъти по-ниски от тези в Германия и 11 пъти по-ниски от тези в Холандия!
Направо си живеем в райска приказка…Без коментар! Хора, елате да живеете тук! Не стойте в тези мрачни, тъмни и студени страни…:) Да става весело поне, щом не можем друго да направим.
В Холандия ДДС-то за хранителни продукти и напитки е едва 6%, а средната заплата 2700 евро, но…защо да ги гледаме холандците – ние сме къде, къде по-по- от тях!
Скъпи приятели, минималната заплата в Холандия е само 1400 евро!
В Холандия ДДС-то за лекарства е 0%, а за богатите български пенсионери е 20%.
Същите примери могат да бъдат дадени с родното вино на евро-щандовете, козметика и още примери безкрай…
Списъка явно е дълъг. Оставаме на вас да го продължите с примери от държавите, в които живеете. Скъпи приятели може да ни изпращате факти, истории, новини от бутоните в сайта, както и във фейсбук страницата ни.
От екипа можем само да ви пожелаем – Бъдете здрави и се усмихвайте повече, въпреки и напук на всичко!
Източник:https://opoznaybulgaria.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации