неделя, 25 февруари 2018 г.

Какви са ползите от свинската мас?

Свинска мас съдържа мононенаситени мастни съединения които, при нагряване, не отделят токсични вещества. Също така, в полиненаситените мазнини се съдържа арахидонова киселина, която има редица ценни функции: положителен ефект върху мозъка, бъбреците и сърцето. Едно от най-полезните свойства на свинската мас е, че няма нищо общо с никакъв холестерол – нито добър, нито лош.
Свинската мас, когато се използва в разумни количества, е диетичен продукт. Защо? Защото няма никакви несмилаеми частици, способни да гният в червата. Богата е на селен, който укрепва защитните сили на организма. Тялото хаби калории, за да я преработи и дълго време ни държи сити.
Свинската мас е полезна за здравето.
Например, свинска мас се използва при ставни болки, травми и отравяния от йонизиращо лъчение. Мастит, подагра, изгаряния и измръзвания в народната медицина се третират пак с помощта на свинската мас. Друга полза от редовната употреба на този продукт е отразен във факта, че тя помага да се намали количеството на канцерогени в кръвта и предпазва от рак.
И накрая – вкусна е и не е скъпа.
Не ви съветваме да изхвърлите веднага олиото на боклука. Само ще ви припомним едно много важно и вярно правило в здравословното хранене – не на рафинираните храни! Включвайте от време на време свинската мас като част от вашата диета. Използвайте я разумно и с мярка, и сами ще се уверите в полезните ѝ свойства. /Източник lekuva.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации