четвъртък, 22 март 2018 г.


Видеото 2D Run на фрийрънъра Илко Илиев и фотографа Марин Кафеджийски спечели голямата на града на фестивала за филми, заснети с дрон в Ню Йорк (New York City Drone Film Festival) и приза в категорията „X-Factor“. Клипът има над 500 хиляди гледания в YouTube, преди моменти от клипа да попаднат в реклама на Samsung, излъчена в нощта на оскарите.
Видеото е трето от общия проект на двамата българи, озаглавен Mixed Motion. В него Илко Илиев, популярна личност на българската паркур и фрийрън сцена, извършва страшно опасни каскади, спуска се от сгради и „печели“ виртуални монети като в старомодна двуизмерна компютърна игра. Илюзията е сътворена от камерата на дрона на Кафеджийски, която го снима точно отгоре.Двамата са били избрани за фестивала от над 500 проекта от цял свят, като на финала е имало още 35 кандидати за голямата награда. Това е първият и най-голям форум за подобни филми в света.
„Операторската работа с дрон вече е достигнала нови измерения“, пише Дейвид Пог в Yahoo Tech. „Хубавото на New York City Drone Film Festival е, че подбира най-доброто от тази смела красота и представя на света най-доброто от най-доброто. Мислех, че съм виждал всичко – грешах.“
Клипът е заснет в продължение на 20 дни в София, Бургас, около Радомир, на връх Бузлуджа, Витоша и други места. Най-екстремната част за него, споделя Илко преди време пред „Дневник“, е била бягането гол в снега.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации