вторник, 6 март 2018 г.


Северна Корея е една от най-мистериозните страни, в които условията за живот са наистина жестоки. Знаем доста за живота в Северна Корея, но има и някой ужасни неща, които никой не иска да признава, че съществуват.

Лагери

Според информацията, в Северна Корея има 16 лагера, които са заобиколени с електрическа ограда. Предполага се, че в тях пребивават около 200 000 затворници, те живеят в нечовешки условия. В тези лагери можете да се озовете и за най-малките престъпления, като съвсем безобидна кражба.

Наказания, които биват излежавани от поколенията

В Северна Корея наказанията биват изтърпявани от три поколения от семейството. Това означава, че ако един човек извърши престъпление неговите деца и внуци ще бъдат наказани за същото престъпление и ще прекарат целия си живот в затвора. Едно от престъпленията, които се излежават от наследниците е бягство от страната.

От къде пари?

Тъй като икономиката на страна е в много тежко състояние, севернокорейците се опитват да измислят начин, по който да набавят валута. Голяма част от средствата се добиват чрез застрахователни измами, които са били открити през 2009-та. Страната мами големи застрахователни компании чрез полици за оборудване и собственост, за които твърдели, че са унищожени.

Търговия с оръжие

Освен застрахователните измами, Северна Корея печели и от продажбата на оръжие, сред което попада и ядреното оборудване. Продажбите се извършват според едно просто правило, купува този, който предложи повече. Например, Северна Корея често продава оръжие в Африка и Близкия изток.

Електричество

Столицата Пхенян се смята за утопия, която е достъпна само за определена категория хора. Въоръжена охрана пази града, за да попречат на бедните да влязат. Но дори и тези граждани от „висока клас“а нямат електричество повече от два часа на ден.
Голяма част от домовете извън Пхенян нямат електричество.

Бруталността в лагерите

От всички възможни лагери, които съществуват, Лагеръ 14 се счита за най-лошият. В него са настанени политически затворници, а според достъпнаъа информация, от там досега е успял да избяга само един човек.
Източник:www.chr.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации