петък, 30 март 2018 г.

Сигурно сте чували, че по света има доста места, където ще ви дадат пари, за да живеете там.
Е, сега имаме ново предложение, което съчетава в себе си красива природа, релакс и…много пари. Търсите промяна на средата? Ако едно утопично, живописно селце в Швейцария ви звучи страхотно, имате късмет. Малкото село Албинен, разположено в зашеметяващия кантон Вале, сега предлага на семействата пари, за да се преместят да живеят в отдалечената им общност.
Село Албинен
Това съобщава BoredPanda. Албинен е тихо и спокойно, с грандиозни алпийски гледки, но въпреки това семействата и младите хора го напускат.
Населението е намаляло до 240 жители, а селското училище дори е затворено, принуждавайки останалите 7 деца в общността да пътуват до учебно заведение в близък град. Така местните власти решават, че ще се преборят с обезлюдяването, като си купят нови жители. Инициативата има за цел да привлече семейства и хора на възраст под 45 години, които искат да купят или да си построят нов дом.

На всеки възрастен ще бъдат предложени малко над 25 хил. долара, а за дете – около 10 хил. долара.
Това означава, че четиричленни семейства биха могли да се сдобият с повече от 70 долара – при условие че инвестицията им в дом възлиза на поне 200 долара.
Село в Швейцария дава пари
Източник: Targo.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации