петък, 30 март 2018 г.


Непрекъснато слушаме колко финансово стабилна и дисциплинирана държава сме. Имаме нулев бюджетен дефицит, ръст на вътрешния брутен продукт 3,6%, голям излишък. Чудесно!

В същото време се борим, не ние, правителството, да влезем в еврозоната. То е нещо като напразните надежди, че нещо ще се промени за нас към по-добро отпреди 10 години, когато ни взеха в Европейския съюз.

Аз имам 38 години трудов стаж – честен труд. И не натрупах нищо, никакви имоти. И досега се учудвам как някои станаха милионери и милиардери. С честен труд това не е възможно! Честните българи с надежда участваха в масовата приватизация, която само взе парите ни и сега имаме само едни бонови книжки, в които пише на кои фондове сме си дали парите. Само че не мога да ги намеря тези фондове и тяхната собственост. Да не говорим за дивидентите, които трябваше да ми платят през всичките тези години.
Никой вече не говори за масовата приватизация и голямата лъжа за хората. Някой ще се досети ли да се повдигне отново този въпрос, или това отново е заметено под килима на демокрацията?

Ако влезем в еврозоната и ние доживеем това, дали пенсията ми ще стане като минималната на другите европейци?!

В. Александрова, София

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации