понеделник, 26 март 2018 г.


“Не ни чухте, чуйте ни сега!”
Гледали ли сте филма “Особеностите на руския лов”? Русия направи от американските военни кораби неподвижни “патици за лов” на “Циркониите”! А самовлюбените янки още не могат да проумеят какво значи “Ракетно космически сили”?! И още не могат да вденат какво им каза Путин миналата седмица … “чуйте ни сега!”
СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Нова СТРАХОТИЯ се СТОВАРИ върху ЯНКИТЕ! Ето ЗЛОВЕЩИТЕ СЪБИТИЯ!
Преди няколко дни Пентагонът заплаши, че ще нанесе серия удари по правителствените сирийски войски и по столицата Дамаск.
Руското министерство на отбраната заяви, че ще отговори твърдо на атаката, която цели да застраши здравето и живота на мирните сирийски граждани. Както и на руските военнослужещи в Сирия и бойците от правителствената армия на Башар Асад, които се борят с терористите.
Нещо повече. Генералният щаб на Русия ясно предупреди Щатите, че ще обезвреди не само ракетите, насочени към Сирия, но и техните носители. Тоест, корабите, от които тези ракети ще бъдат изстрелвани. Западът само не разбра, че „обезвреждането“ няма да стане по обичайния начин, чрез ракетите „Калибър“, а със съвсем други средства.
И не щеш ли, изведнъж, вчера, гръцкото издание „Ellinotourkika“ съобщи, че в Източното Средиземноморие е отказала цялата навигация. А това е точно мястото, откъдето мощната американска военноморска групировка, позната под названието Шести американски флот се готвеше да нанесе поразяващи удари с модернизираните си крилати ракети „Tomahawk“.
Гражданските авиационни служби на Турция и Кипър спешно уведомиха всички свои самолети и кораби за това, че освен навигацията, в района е напълно изключена и телефонната връзка на въздушните и морски съдове с техните бази.
С други думи, „мощната“ американска военноморска групировка, която плашеше Русия и света, че ще направи на прах сирийските правителствени войски и столицата Дамаск, остана без „очи“ и „уши“. И за броени минути се превърна в парчета безполезно желязо и ламарини.
По този повод гръцки и кипърски журналисти се обединиха около предположението, че руското министерство на отбраната е изпратило в района на Средиземно море своите системи за радиоелектронна борба/ РЕБ /, „Ричаг-АВ“, „Красуха“ или „Борисоглебск-2“.
Припомняме, че тези руски системи за радиоелектронна борба са много по-мощни от онази малка кутийка, наречена „Хибини“, която обезвреди гордостта на американските военноморски сили, грамадния ескадрен миноносец „Доналд Кук“. Който на всичкото отгоре бе въоръжен и с автоматичната самоуправляваща се компютърна система за автономно водене на бой „Иджис“. Та прочутата „Иджис“ изведнъж се изключи и превърна „Доналд Кук“ в парче старо желязо. Което дори не можеше да включи кормилото на кораба или да изтегли котвите, за да се опита да избяга от мястото на „полесражението“.
Същото се случи и с „могъщите“ кораби на Шестия американски флот, които се готвеха да нападнат Сирия със своите крилати ракети, наречени кой знае защо „Томахавки“. Без да разберат как и без да могат да противодействат, те загубиха цялата си навигация, заедно с всички свръзки помежду си и със своите командни центрове.
И което бе най-смешното, техните прехвалени „Томахавки“ загубиха също своите автономни навигационни прибори. И не можеха нито да излетят, нито да се движат по предварително зададена треактория към определена цел.
На всичко отгоре, самият опит за изстрелване на крилатите ракети заплашваше екипажите на американските кораби с взривове, защото когато ракетата не може да разпознае мишената, е много вероятно да се задействат нейните защитни механизми и да настъпи взрив.
Навигационните системи на корабите бяха дотолкова извадени от строя, че повечето западни средства за масова информация съобщаваха дори, че корабите и самолетите от състава на американската военноморска групировка са загубили връзка и със своите спътници. А знаем, че без спътникова връзка, съвременната навигация е невъзможна.
И сега, целият въпрос е дали капитаните на корабите от този американски средиземноморски флот ще могат да си спомнят уроците по ръчно навигиране, за да могат поне с някаква степен на приблизителност да улучат криво-ляво пътя към базите си?
Междувременно САЩ и Запада започнаха набързо да се извиняват и да се оправдават, че Русия е приела твърде на сериозно техните изявления, за евентуална атака срещу Сирия. Че те нямали никакво намерение да нарушават международните споразумения и твърдо се били придържали към намерението си да унищожават терористите в Сирия.
Но като знаем, как „унищожавайки“ терористите, САЩ, по думите на руския Генерален щаб, създава още една 65 хилядна армия от джихадисти, силно се съмняваме в достоверността на тези последни техни изявления. Особено след фиаското на „атаката“ им с крилатите ракети „Томахоук“.
Но така става, когато янките не искат да се учат от опита си. Тогава става нужно да усвояват знанията, които Русия им преподава, по трудния начин.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации