неделя, 25 март 2018 г.


България няма да гони руски дипломати, каквото и да си е наумило правителството, аз няма да го подпиша.
Това обяви президентът Румен Радев на страницата си във "Фейсбуг".
"Не може за пореден път България да бъде принудена да плаща висока цена, за политическите игрички на други страни. Какво ще стане като изгоним руските дипломати? Те ще изгонят наши дипломати. И от това ще пострадат НАШИТЕ, а не британските интереси, в Русия. Ще имаме по-трудно администриране на визите за руски туристи, ще имаме по-малък износ на храни натам, бизнес интересите ни ще пострадат. И защо? Заради спор между Великобритания и Русия за лице, което е било агент на Великобритания и Русия. Ние какво общо имаме с това, те трябва да се разберат помежду си..." - обясни още президентът.
Припомняме, Великобритания организира отравянето на бивш руски агент, по модела, по който уби Георги Марков, а ЦРУ стреля срещу папата.
После с мощта медийна атака, вината, точно както и при предишните случаи, беше хвърлена върху външния враг (в случая Русия). А по линия на ЕС, България бе въвлечена да подкрепя Великобритания, което външната ни министърка избърза да направи преди всеки друг.
Накрая нахалството на Лондон стигна до такива нива, че поиска и другите държави-членки на ЕС да изгонят руските дипломати.
Бойко Борисов се е съгласил, както написаха британски медии.
Обаче номерът явно този път няма да мине, защото народът си е избрал президент, който не е слуга на западни началници.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации