четвъртък, 1 март 2018 г.


Българският учен и предприемач Кирил Петков смая научната общност и получи заслужено признание от Харвард, откъдето е получил своята диплома. Визионерът дори вече се е превърнал в любимец на световните топ модели, които поддържат уникалните си фигури благодарение на неговото откритие.

Родният учен е успял да извлече известната бактерия Лактобацилус булгарикус, но не от кисело мляко, а от кокичета. Оказва се, че тя е перфектен пробиотик, по който е луднала цяла Америка. Петков е открил тези чудотворни свойства на кокичетата с помощта на учени на Софийския университет и проф. Контратенко.

Бактерията се комбинира със сок от биоморкови и така фрешът става изключително полезен и приятен за пиене. Признанието за българина не закъсняло. Негов преподавател от Харвард признал, че не е виждал толкова ценна бактерия в своята 35-годишна практика.Впоследствие моделите разбрали за тази иновация и вече редовно пият соковете с бактерията, извлечена от кокичета.
Пред работата на Петков се захласнала дори великата Опра Уинфри, която изрично настояла нейното списание да направи подробен материал за откритието.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации