вторник, 10 април 2018 г.


Добрин Петров, по-известен с прякора си Магапаса, звезда в чалга-жанра преди години, днес е тираджия в САЩ, пише столичен седмичник. Подобно на доста нашенци в страната на неограничените благоприятни условия и той е подкарал огромен камион и печели много повече, отколкото му носеха ангажиментите в „Пайнер” у нас.През последните години нищо не се чуваше за изпълнителя на гръцки хитове.
Мая и Магапаса като дует грееха сред звездите на чалгата през 90-те години. Двамата обаче се разделиха и Мая се установи в САЩ. През това време Магапаса се грижеше сам за дъщеря си Кристиана. Той я изпрати при майка й едва преди 5 години с идеята момичето да получи по-добро образование и професионална реализация в САЩ .
По това време музикантът се кълнеше, че няма сила, която да го изстреля в Щатите. Беше категоричен, че ще стои тук и ще се бори до последно.
Казваше, че ще замине от България, само ако се убеди, че тук нещата не се получават. Е, вероятно вече се е убедил, защото и Магапаса се вля в нашенската имиграция в Щатите и подкара тир из Америка.
Да си шофьор на грамаден камион зад океана действително е много доходно и уважавано занимание. Тези хора обичайно сами си осигуряват товарите и пътуват страшно много. Поради това пък получават много добри пари, категорични са запознати със занаята.Те вземат такса за всяка измината миля и това прави професията предпочитана от мнозина. Ако са добре организирани при намирането на товари, за един месец могат да си докарат по $ 10 000, но често стигат и до много повече, казват запознати с тарифите.
Годишните приходите на усърдните тираджии прехвърлят 120 хиляди долара, а това е доход, който в САЩ се приема за над средното ниво.
Рапърът Мишо Шамара е друг известен нашенец, който кара камион из САЩ. Още през 2014 г. той се засели със семейството си в Чикаго. В началото започнал работа като наемен работник във фирма на българин. Плащали му по 15 долара на час. След като спестил някой и друг долар, Шамара подкарал собствен камион.
Източник: zajenata.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации