неделя, 29 април 2018 г.


Десислава Радева не се е връщала в родния си дом от цяла вечност, научи ексклузивно „Ретро“. Детството и младежките си години първата дама прекарала в бургаския квартал „Славейков“, където нейните родители притежавали апартамент в известния 5-и блок. Жилището им се намирало на един от високите етажи, а Деси била тарторка на агитката от деца, която се събирала на пейките пред входовете.

И до днес съпругата на Румен Радев поддържала контакт с голяма част от тогавашните си приятелки, с които обаче не се била срещала на живо, откакто се намърдала в елита на обществото. Контактували си предимно в социалните мрежи и планували през идното лято да се съберат поне веднъж. Откакто е първа дама, Деси пътувала до Бургас единици пъти и винаги по работа. Обикновено с Румен посещавали нейните роднини там – леля й Йорданка, чиято визия и характер Радева наследила, свако й Йордан и многото й братовчеди, а после се отправяли към ангажиментите си. Десислава все още не била водила Румен в родния си дом, но и това щяло да стане, защото наскоро обитателите на блока направили разкошни градинки отпред, които президентшата искала да зърне с очите си.

Оказва се, че половинката на държавния глава е по-имотна от него, защото освен с апартамента в Бургас разполагала и с къща в затънтено село. Купила я преди доста години, когато преживяла тежък нервен срив, провокиран от натовареността й в професионален план. Тогава Десислава зарязала кариерата си, взела майка си и сина си и тримата заживели на село, където отглеждали зарзават и пребивавали само с вещи от първа необходимост.
Блокът след санирането
Този начин на живот обаче не се понравил на Радева и тя се завърнала с гръм и трясък в столицата, където постъпила на работа във ВВС, а после завъртяла главата на ген. Радев. По време на президентската му кампания двамата обитаваха квартира в тих столичен квартал, която освободиха след встъпването му в длъжност и се нанесоха във вила „Калина“. Там Десислава първоначално не се чувствала много уютно, но не след дълго въвела своите правила на живот. Самата тя споделя, че сеела домати в градината и често изземала функциите на професионалния готвач в кухнята.

С Румен мечтаели някой ден да остареят заедно на село. Едва ли животът там ще им бъде чужд, предвид факта, че Деси демонстрира влечение към аграрните занимания, а Румен има опит в цепенето на дърва в родното си село Славяново.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации