понеделник, 16 април 2018 г.


Българите са известни с кулинарията си. Въпреки това сме позволили на американците и на западния свят, да завладеят пазара ни с техния „джънк фууд“. Сандвичите на големите вериги за бързо хранене като Мак Доналдс се оказват не само вредни, но и огнеупорни – не се разграждат дори и от разтопена мед!
Може би материалите, с които се произвежда тази храна, по скоро трябва да се използват за пожарникарски костюми. Това може да звучи забавно, но на организма ви със сигурност няма да му е особено забавно, докато разгражда тези „полезни и вкусни съставки“.
Независимо от богатите традиции на българската кухня, повечето деца предпочитат да ядат вредни храни, които нямат полезни за организма им вещества. Дали хранителните навици зависят от родителите и как да накараш детето си да яде полезни неща? Един въпрос, който много хора пренебрегват, просто защото не виждат точно от какво са направени вредните храни. От това видео също не се разбира какъв е състава на сандвичът Биг Мак, но ясно се вижда, че това не е храна за деца. Може би супер героите, на които децата ви искат да приличат могат да смелят този сандвич, но не и техните подражатели!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации