сряда, 16 май 2018 г.

7000 българи и чужденци усетиха призрака на Георги Парцалев, докато разплитаха мистериозни сюжети в неговия апартамент. Жилището на пъпа на София, където легендата живя 11 години, сега е превърнато в място за забавления.
Целта е човек да се откъсне от реалността и да се пренесе физически и емоционално на друго място, обясни пред „Телеграф“ Иван Александров, който е един от собствениците на Room 66.
Вече трета година в апартамента на Парцалев, участниците търсят скрити послания и улики, разкриват загадки, като попадат на различни препятствия, тайни врати. Адреналинът се вдига още преди старта.
Желязната синя врата на малката уличка близо до Борисовата градина не се отваря с едно позвъняване. Напрежението расте, сякаш чакаш пред порта на отвъдното. В един момент се открехва сама, сякаш я движи духът на Парцалев, който след месец щеше да навърши 93 години, или този на бате Николай, който живееше в същата сграда.
Присъствието на Парцалев се усеща през цялото време. Преди да се впуснат в приключението, участниците виждат неговата камина, под която стои портретът му. „Смехът е сериозно нещо.

Не можем да караме хората да се смеят на глупости“, са думите, които се запечатват в съзнанието на всеки, прекрачил прага на дома му.

Тук е и закачалката, която е ползвал. Дори старите полилеи създават впечатление за присъствието на легендарния комик. Малкото антре е помещението, което може да види всеки гост на апартамента.
А спалнята, кухнята и една от неговите стаи са достъпни само за играчите. Тези помещения нямат нищо общо с вида, в който ги е поддържал комикът. Светлини, черни завеси, страховити звуци, сандъци, невидими прегради… са само част от декорите.
nashenec.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации