събота, 19 май 2018 г.


Руският президент Владимир Путин посрещна канцлера на Германия Ангела Меркел в резиденцията си в Сочи с букет бели рози и фрезии. Кадрите разпространи телевизия “Русия 24”.

При посрещането на германската делегация, президентът на Руската федерация Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев разговаряха за кратко на руски език с канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщи агенция ТАСС.


Путин посрещнал Меркел на парадния вход на резиденцията с букет. Тук с приветствие се обърнал към канцлера на Германия и Медведев. Той е в Сочи за среща с президента по повод формирането на новото руско правителство, напомня ТАСС.
Здрависвайки се с Медведев, Меркел го поздравила с назначението на поста премиер-министър.
Току-що бе съставено руското правителство. Може да се хващаме за работа, обърнал се към Меркел Медведев.
Транзитът на руски природен газ през Украйна няма да спре. Това заяви малко по-късно Владимир Путин по време на съвместната пресконференция с канцлера на Германия Ангела Меркел.
  Според Путин двамата са разговаряли освен по теми, засягащи двустранните отношения и по въпросите за Иран, Близкия Изток, кризата в Сирия.
Благодаря за откровения и съдържателен обмен на мнения, обърна се към канцлера Меркел президентът на Русия в края на изложението си пред медиите.
Процес под егидата на ООН е пътят за урегулиране на конфликта в Сирия, смята канцлерът на Германия.0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации