петък, 15 юни 2018 г."Не бива да се забравя написаното от турския историк М. Т. Гьокбилгин: „Беше нужно много време, докато християнските народи бъдат принудени насилствено да приемат исляма или да се чака доброволно да направят това. В същото време беше невъзможно турци от Анадола да бъдат докарани и заселени по тези места! А трябваше да се поддържа ред във вече завоюваните територии. Така се създадоха еничарите…“
В подкрепа на горното ще припомним и думите на големият държавен стратег и реформатор Митхад паша:
„Османската империя никога в историята си не е заселвала турско население от Азия в посока Балканския полуостров и Европа!… Ако из днешните български земи се срещат мохамедани, които говорят турски, то те не са турци, а наследници на българите-еничари!“…
Нелека е съдбата на българското и въобще балканско население, което в миналото и днес се ражда в България и на Балканите, говори турски език и тънещо в дълбока заблуда, определя себе си като етнически турци. А стана ясно, че такъв етнос не съществува! Какво тогава е това население?
Естествено е, че става дума за чистокръвни българи, сърби, босненци, елини, траки, славяни, илири, даки и други истински етноси, които от край време са населявали нашите земи… И които, едни под натиска на ятагана, а други потурчвани още в невръстните си години и превръщани в еничари, ставали поданици на една феодална Азиатска система на държавно управление. А тя е била категорично неприемлива за бита и обичаите на вече възприетата от Балканските народи християнска религия!
Това показват и всички генетични изследвания, извършени през последните години от авторитетни американски и европейски лаборатории…"
Приятен ден Българи!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации