събота, 27 октомври 2018 г.


Кубрат Пулев победи Хюи Фюри и вече е официален претендент за световната титла на IBF, която в момента държи Антъни Джошуа.
Пред около 11 000 зрители в столичната "Арена Армеец" Кобрата превърна Фюри в 26-ата си жертва на професионалния ринг, побеждавайки го след съдийско решение (117:111, 118:110, 115:113).
Българинът има само едно поражение - от Владимир Кличко през ноември 2014 г. Оттогава Кубрат записа вече 6 поредни победи, като последните 3 са на родна земя. Пред него преклониха глава Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самюел Питър и Кевин Джонсън.
Снимка: Lap.bg
Хюи Фюри започна отлично мача и имаше леко предимство, но в средата на първия рунд Кобрата взе инициативата, а в самия край завърши с добри удари.
Във втория рунд Кубрат бе по-активен от съперника си, който от своя страна изглеждаше респектиран. С хубав ляв прав българинът отвори аркадата на Фюри, получена при един от спарингите в подготовката за мача.
Снимка: Lap.bg
Британецът предприе офанзива в началото на третия рунд, но Кубрат го парира, след което отвърна с дясно кроше и ляв прав. Фюри обаче завърши с десен ъперкът в тялото на Пулев и дясно кроше в главата му, с което взе рунда.
Кобрата започва четвъртата част с мощен ъперкът, показвайки, че е намерил противодействие на честите навеждания на своя британски опонент. Кубрат продължи да доминира до края на рунда.
Петата част бе равностойна, но в последните секунди Пулев притисна Фюри в ъгъла и му нанесе серия от удари. Британецът кърви обилно.
Снимка: Lap.bg
Шестият рунд започна с ляв прав в главата на Кобрата, последван от нечист удар в тила. Кубрат все пак на два пъти притисна Фюри и имаше преимущество и в тази част.
В следващата част Пулев бе неудържим. Най-добрият удар във вечерта дойде от лявата ръка на Кобрата. В края на рунда той отново намери лицето на Фюри.
Осмият рунд беше слаб за българина, който позволи на съперника си вкара хубаво дясно кроше. Кубрат бе близо до изпадане в нокдаун, но успя да се съвземе.
Кобрата стартира деветия рунд с перфектен ляв прав, който разклати Фюри. Последва серия от удари и отличен десен ъперкът.
Рунд №10 също премина предимно под диктовката на Пулев, който продължи бавно и методично да обработва Фюри и в предпоследния 11-и. Опитът си каза думата и Кубрат не допусна изненади в оставащите 3 минути, знаейки, че е спечелил почти всички рундове. Накрая Пулев опита да зарадва българската публика с нокаут, но британецът остана на крака.
Снимка: Lap.bg
24-годишният Фюри бе най-тежкият съперник за Кубрат от Владимир Кличко насам. Британецът е световен шампион за младежи от 2012 г., а на следващата става професионален боксьор. Тазвечершното поражение е едва второто в кариерата му. Преди това той бе победен от Джоузеф Паркър през 2017 г.
След триумфа в "Арена Армеец" Кубрат Пулев попада в позната позиция. През 2017 г. той се отказа от мач с Антъни Джошуа в Кардиф заради контузия. Сега Кобрата отново гледа към световната титла.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации